Chateau Barayre is een mooie locatie voor een leerzame of actieve vakantie, een verjaardagsfeest of reünie. We bieden verschillende flexibel te gebruiken ruimtes aan voor maximaal 100 personen, zowel buiten als binnen, en hebben infrastructuur voor cateraars. Voor meerdaagse evenementen bieden we een prinselijke accommodatie voor maximaal 30 personen.  We organiseren zelf verschillende cursussen, maar als uw cursus bij ons programma past zijn we graag uw host! Neem contact op voor meer informatie. 

Onze workhops

 

Wij doen erg ons best om Chateau Barayre zo duurzaam mogelijk te beheren (Hoe? Lees ‘over ons’). We experimenteren en leren veel en vinden het leuk om ervaringen te delen. Door het jaar heen bieden we daarom verschillende workshops aan rondom gezond en duurzaam leven en (ver)bouwen. Sommige workshops geven we zelf, anderen hosten we alleen. In alle gevallen zoeken we de combinatie tussen theorie én handen uit de mouwen. In 2020 geven we de o.a. de volgende workshops:

Wat bieden we: 

 

Intro Vegan koken

Wij dachten dat vegan eten vooral voor dieren en de wereld was, maar het heeft om te beginnen een enorm positief effect op je eigen gezondheid. Meer over onze ervaringen: kijk hier. In één middag leren we een aantal basisprincipes van het vegan koken. Hoe maak je een lekkere romige saus zonder melk? En hoe bindt je zonder ei of gelatine? Hoe geef ik smaak en een beetje pit aan een gerecht zonder kaas en vlees? Hoe krijg ik genoeg eiwitten binnen? Een makkie, maar je moet het nét even weten. We leren de basis en een paar simpele trucs, maar belangrijker; we koken een drie gangen diner en eten het samen op! 

- Duur: 3 uur

- Deelname: 45€ per persoon

 

Ecologische verven en beitsen maken

Het is heel eenvoudig (en goedkoop!) om ecologische verven en beitsen voor binnen en buiten te maken. Tot midden 20e eeuw was vrijwel alle verf ecologisch, tot na de Tweede Wereldoorlog de chemische industrie niets meer te doen had. We leren wat verf eigenlijk is, welke verschillende eigenschappen de verschillende ingrediënten aan de verf mee geven en hier direct mee aan de slag. We maken verschillende soorten verf voor binnen en buiten en testen ze uit. Iedereen krijgt na afloop een eigen pot verf  mee voor thuis.  

- Duur: 3 uur

- Deelname: 45€ per persoon (incl. de ingrediënten voor je eigen pot verf)

 

Zelf kleding verven

Met tanine in planten kan je fantastisch kleding verven. We verzamelen verschillende soorten bladeren, leren hoe deze verschillende kleuren en intensiteiten geven, en hoe je deze blijvend op een textiel kan drukken. Iedereen maakt tijdens de workshop zijn/haar eigen T-shirt om thuis mee te pronken. 

- Duur: 1,5 uur

- Deelname: 15€ per persoon (+8€ voor een eco-katoen T-shirt)

 

Hardlooptechniek
Veel lopers focussen op uithoudingsvermogen en kracht, maar vergeten de basis: techniek. Loop 10% harder met behulp van slechts één clinic en voorkom en verhelp blessures. We leren hardlooptechniek en verschillende oefeningen om een juiste techniek te trainen. Iedere deelnemer krijgt persoonlijk advies om zijn/haar looptechniek te verbeteren. Samen maken we vervolgens een mooie ronde door het Franse landschap. 
- Duur: 1,5 uur
- Deelname: 15€ per persoon

Op bezoek bij een Agroforestry boer

Onze buur is een boer. En wat voor één?

- Duur: 1,5 uur

- Deelname: 15€ per persoon (+8€ voor een eco-katoen T-shirt)

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Chateau Barayre

887 Route de Lapagésie

47150 Envals (Laussou)

FR +33 785 24 71 92

NL +31 8 26 26 26 4

info@chateaubarayre.com